Megfelő szakemberek a megfelelő projektben

Összeszokott tervezőcsapatunkkal nem hiszünk a lehetetlenben, de abban igen, hogy tudásunkat folyamatosan fejlesztve egyedülálló értékeket tudunk teremteni.

Kik vagyunk?

#munkatársak #barátok #tervezők #kreatívok #menedzserek #grafikusok #szakértők #cinkostársak #bátrak #őszinték #szakemberek #pszichológusok #favágók #mérgesek #tapintatosak #kutyatartók #türelmetlenek #kutyautálók #kutyaszeretők #boldogok #viccesek #néhaszomorúak #maratonfutók #bulizók #heccelők #vígasztalóak #programozók #szerelők #konszignálók #festők #költők #zenészek #filmesek

KARDOS SÁNDOR

a szakma Clint Eastwoodja, aki nem csak ígér, de be is tart

Történetünk

A srác

asrac
csapat1
csapat3
csapat2

A jövőbeli cég alapítója egy 21 éves talpraesett vidéki srác, aki pályakezdő gépészmérnökként egy 6 fős kivitelező cégnél helyezkedik el. Egyedüli mérnökként szinte azonnal az építkezéseken találja magát. Tetszik neki.

2000

2002

Nem tudja, mi az a beton, ezért levelezőn építőmérnöki karra kezd járni. Egy év múlva egy pályázaton sikeresen megszerez egy Archicad licencet, amihez egy egyhetes oktatás is párosul. Az oktatás végeztével néhány héten belül megtervezi első ipari csarnokát. A csarnok megépül.

Ismereteit tovább bővíti és felvételizik az építészmérnöki karra. A munka mellett párhuzamosan hallgatja mindkét szakot. A munkahelyén felmond. Egyéni vállalkozóként tervezési munkákat vállal Sárospatakon. Három év ingázás, heti két nap Budapesten, péntekenként hatalmas bulik a szülővárosban. Lehetősége nyílik Mauritiuson egy építésvezető állásra a Port Louis-i erőműben. A festői környezetben eljegyzi barátnőjét.

2003

2006

Egy neves építészirodában kap új lehetőséget Budapesten, amelyhez immáron költözés is párosul. A kihívások jók, de nem érzi jól magát. Kialakul egy erős összetartó csapat, mindannyian jobb munkahelyre vágynak. Az építésziroda egyik rosé partiján folytatott eszmecsere során arra a következtetésre jutnak, hogy saját irodát alapítani akár jó ötlet is lehet.

Megalakul az n-Gon Studio Kft.

2008

A csapat

2009

Lelkesedés van, a hangulat kiváló, viszont tőkéjük nincs. Válság van, keményen dolgoznak. A válságban való küzdés fejleszti a kreatív hajlamot. Mindenki tanul. Sok tervező cég megy csődbe, az n-Gon Studio azonban stabilan fejlődik. A válság végeztével a cég évente duplázza a bevételét.

Egy új kihívással néznek szembe és megterveznek egy 3 000 m2-es irodaházat. Komplex építészeti és belsőépítészeti munkát végeznek, a kevés rendelkezésre állási idő mellett a mérhetetlen elszántság vezérli a csapatot. Még többet tanulnak.

2011

A cég

2015

Megszerzik az első komoly komplex generál telephelyfejlesztési megbízásukat. Az n-Gon rohamosan fejlődik, és már egy rutinos generál tervező cégnek számít a piacon. A megrendelők elégedettek, de valami azért még hiányzik. Egyre rugalmasabban kezelik az új feladatokat, de nem elég jónak lenni ezért figyelnek az ügyfélélményre is. Működésük hasonló, mint a piacon lévő többi tervezőirodáé. Maximálisan kiaknázzák az általánosan használt tervezőszoftverek 3D tervezési képességeit, és ekkor felsejlik: mi is az BIM tulajdonképpen?

A cég elvállal egy 9 200 m2-es irodaépületet. A koncepcióterv végére kiderül számára, hogy valójában Közép-Európa legnagyobb laboratóriumát tervezte meg. Akkorát, mintha a Magyarországon lévő összes laboratóriumot egy épületbe zsúfolnánk. Az installálásra kerülő közel 400km csővezetékkel és  a több száz eltérő működésű rendszerrek ez az egyik legbonyolultabb létesítmény, ami az elmúlt években az országban épült.

A tervezés közepére nyilvánvalóvá válik, hogy a szűk keresztmetszet nem a mérnöki tudásban keresendő; a tervezéshez használt szoftver önnön határait feszegeti a feladat elvégzése során. A workflow és a szemlélet, amiről körülötte mindenki úgy beszél, mint a megváltóról, egyszerűen megadja magát. Végül kemény munkával befejezik az épületet, és műszakilag kifogástalan terveket adnak le, de megszületik az elhatározás: többet így nem érdemes tervezni. Töretlenül tanulnak.

2017

2018

A következő nagy ház egy közel 10 milliárd Ft-os barnamezős ipari létesítmény. Az épület a maga 600 tonna acélszerkezetével, 3200 kW-os hűtési energiájával, 300 kilométernyi csővezetékével és tiszta terével komplexitásában legalább akkora kihívás, mint a korábbi laboratórium. A megrendelő ragaszkodik ahhoz, hogy a specifikációjának megfelelő szoftverekkel és workflow-val legyen menedzselve a projekt. Utólag kiderül, hogy a megrendelő nem tudta mit kér, a studio pedig nem tudta, hogy ez lehetetlen, ezért elvállalta.

Mire végez, kiderül, hogy megvalósították az ország első valósidejű össz-szakági tervezési projektjét. BIM tervezési módszertannal a tervek 3x gyorsabban készültek el, minőségileg pedig teljes mértékben kifogástalanok voltak. Az első ütközésvizsgálat után mindössze 300 hibát talál a szoftver, amit még aznap ki is javítanak. Megszületik a felismerés: valós BIM alkalmazással olyan új lehetőségek nyílnak meg, amelyeket még évekig nem fog tudni kiaknázni a piac.

Az épületek léptéke mára már nem számít akadálynak, emellett lehetőség nyílt valós idejű VR (virtual reality) bejárásra is az arra alkalmas speciális szemüveg segítségével – ráadásul ezt a világ bármely pontjáról megtehetjük. Ha azonnali válaszokra van szükség az építkezésen, akkor ezt akár 3 kattintásból is képesek vagyunk elvégezni, így néhány perc alatt le tudunk frissíteni egy komplett tervdokumentációt is a helyszínen. 

A startupszerű fejlődés alatt egy elképesztően jó csapat jön össze. A studio kutyabarát munkahellyé válik, agilis módszertant, vizuális projektmenedzsmentet vezet be, abbahagyja a cégen belüli email kommunikációt, felvásárolja a többszörösen díjnyertes Archimon belsőépítész stúdiót, új, modern irodába költözik és decembertől BuildEXT néven folytatja tevékenységét.

A jövő itt van és jó érzés a részese lenni…

2019

Partnereink

Rólunk mondták

Amióta az n-Gon-nal dolgozom, kiderült, hogy nem csak a tervezéshez kell kreativitás, hanem a szakhatóságokhoz is. A kiváló tervek mellett ebben is sok segítséget kaptam.
Marticsek József
Ügyvezető igazgató, BOSCH
Mi azért ajánljuk az n-Gon Studiót, mert mindig rendelkezésre álltak, sosem hagytak cserben és nem ismertek lehetetlent.
Hortobágyi Csaba
Ügyvezető igazgató, SMR
Az n-Gon számára nincs megoldhatatlan feladat. Modern gondolkodású, jó dinamikájú csapat! A következő projektet is velük fogjuk végezni!
Mezei Károly
Ügyvezető igazgató, Andritz Kft.

Munkatársaink

Livják Csaba

Ügyvezető igazgató

Kardos Sándor

Senior építész

Nagy Sándor

cégvezető

Tehetséges csapatunkat a rendelkezésre álló 21. századi technológiával támogatva nap, mint nap úgy próbálom irányítani, hogy a megbízóinknak igényeinek a megfelelő épületeket tervezzünk, illetve valósítsunk meg, hogy végül teljes körű legyen az elégedettségük.

Tóth Attila

projektvezető építész

A főiskolai évek után tudtam, nem csak rajzolni, hanem megtervezni és megvalósulni látni is szeretném az épületeket, amit megálmodok…