Megfelő szakemberek a megfelelő projektben

Összeszokott tervezőcsapatunkkal nem hiszünk a lehetetlenben, de abban igen, hogy tudásunkat folyamatosan fejlesztve, egyedülálló értékeket tudunk teremteni.

Kik vagyunk?

#munkatársak #barátok #tervezők #kreatívok #menedzserek #grafikusok #szakértők #cinkostársak #bátrak #őszinték #szakemberek #pszichológusok #favágók #mérgesek #tapintatosak #kutyatartók #türelmetlenek kutyautálók #kutyaszeretők #boldogok #viccesek #néhaszomorúak #maratonfutók #bulizók #heccelők #vígasztalóak #programozók #szerelők #konszignálók #festők #költők #zenészek #filmesek

KARDOS SÁNDOR

a szakma Clint Eastwoodja, aki nem csak ígér, de be is tart

Történetünk

A srác

asrac
csapat1
csapat3
csapat2

A jövőbeli cég alapítója egy 21 éves talpraesett vidéki srác, aki pályakezdő gépészmérnökként egy 6 fős kivitelező cégnél helyezkedik el. Egyedüli mérnökként szinte azonnal az építkezéseken találta magát. Tetszik neki.

2000

2002

Nem tudja mi az a beton, ezért levelezőn építőmérnöki karra kezd járni, egy év múlva már egy pályázaton sikeresen megszerzett egy Achicad licencet is, amihez egy egyhetes oktatás is párosult. Az oktatás végeztével néhány héten belül megtervezi első ipari csarnokát. A csarnok megépül.

Ismereteit tovább bővíti és felvételizik az építészmérnöki karra. A munka mellett párhuzamosan hallgatja mindkét szakot. A munkahelyén felmond. Egyéni vállalkozóként tervezési munkákat vállal Sárospatakon. Három év ingázás, heti két nap Budapesten, péntekenként hatalmas bulik Sárospatakon. Lehetősége nyílt Mauritiuson egy építésvezető állásra a Port Louis-i erőműben. A festői környezetben eljegyzi barátnőjét.

2003

2006

Egy neves építészirodában kap új lehetőséget Budapesten, amely immáron költözés is párosul. A kihívások jók, de nem érezi jól magát. Kialakul egy erős összetartó csapat, akik egy jobb munkahelyre vágynak. Az építésziroda egyik rosé partiján szerzett eszmecsere után arra a következtetésre jutottak, hogy miért is nem alapítanának egy saját irodát.

Megalapul az n-Gon Studio Kft.

2008

A csapat

2009

Lelkesedés van, a hangulat kiváló, viszont tőkéjük nincs. Válság van, keményen dolgozunk. A válságban való küzdés fejleszti a kreatív hajlamot. Tanulunk. Sok tervező cég megy csődbe, de az n-Gon Studio ennek ellenére stabilan fejlődik. A válság végeztével a cég évente képes megduplázni bevételeit. 

Egy új kihívással nézünk szembe és megtervezzünk egy 3.000 m2-es irodaházat. Komplex építészeti és belsőépítészeti munkát végzünk. Kevés rendelkezésre állás idő, mellett a mérhetetlen elszántság vezérelt bennünket. Még többet tanulunk.

2011

A cég

2015

Megszerzi az első komoly komplex generál telephelyfejlesztési megbízásunkat. Az  n-Gon tovább fejlődött és már egy rutinos generál tervező cégnek számít. A megrendelők elégedettek, de valami még hiányzott a cégből. Rugalmasabban kezeli az új feladatokat, de nem elég jónak lenni ezért figyel az ügyfélélményre is. Működése hasonló, mint a piacon lévő többi tervezőiroda. Maximálisan kiaknázza az általánosan használt tervezőszoftverek 3D tervezés képességeit és ekkor felsejlik, hogy mi is az BIM tulajdonképpen?

A cég elvállal egy 9.200 m2-es irodaépületet. A koncepcióterv végére kiderül számára, hogy valójában Közép-Európa legnagyobb laboratóriumát tervezte. A Magyarországon lévő összes laboratórium egy épületbe zsúfolva. Az épületben installálandó közel 400km csővezetékével és  több száz eltérő működésű rendszerével az egyik legbonyolultabb ház, ami az elmúlt években országban épült. 

 

A szűk keresztmetszet nem a tervezői vagy mérnöki tudásban volt keresendő. A tervezés közepére nyilvánvalóvá válik, hogy a tervezési szoftver a határait feszegeti a feladat elvégzése során. A workflow és szemlélet, amiről körülötte mindenki úgy beszél, mint a megváltóról, egyszerűen megadja magát. Végül kemény munkával befejezi az épületet, és műszakilag kifogástalan terveket ad le, de megszületett az elhatározás: többet így nem érdemes tervezni. Továbbra is tanul. 

2017

2018

A következő nagy ház egy közel 10 milliárd Ft-os barna mezős ipari létesítmény. A 600 t acélszerkezetével, a 3200 kW hűtési energiájával, a 300 km csővezetékével és tiszta terével komplexitásában legalább akkora kihívás, mint a korábbi laboratórium. A megrendelőnk ragaszkodott hozzá, hogy a specifikációjának megfelelő szoftverekkel és workflowval dolgozza fel. Utólag kiderül, hogy a Megrendelő nem tudta mit kér, a cég pedig nem tudta, hogy ez lehetetlen ezért elvállalta.

 

Mire végez kiderül, hogy megvalósította az ország első valós idejű össz-szakági tervezési projektjét. A BIM tervezési módszertannal a tervek 3x gyorsabban készültek el és a minőségileg kifogástalanok voltak. Az első ütközésvizsgálat után rögtön 300 hibát talál, amit aznap ki is javít. Felismerte, hogy valós BIM alkalmazással olyan új lehetőségek nyíltak meg, amelyeket még évekig nem fogunk tudni kiaknázni.

Az épületek léptéke mára már nem számít akadálynak, emellett lehetőség nyílt valós idejű VR (virtual reality) bejárásra is az arra alkalmas speciális szemüveg segítségével és ezt akár világ különböző pontjairól is megtehetjük. Ha azonnali válaszokra van szükség az építkezésen, akkor ezt akár 3 kattintásból is képesek vagyunk elvégezni, így néhány perc alatt le tudunk frissíteni egy komplett tervdokumentációt a helyszínen. 

Mindeközben egy elképesztően jó csapat jött össze. Kutyabarát munkahely lettünk, agilis módszertant, vizuális projektmenedzsmentet vezetünk be, abbahagytuk a cégen belüli email kommunikációt, kivezettük a dokumentumkezelésből a könyvtárszerkezetet, és még egy sor előremutató lépést tettünk a jövő építészete felé. A jövő itt van köztünk és jó érzés a részese lenni … 

2019

Partnereink

Rólunk mondták

Amióta az n-Gon-nal dolgozom, kiderült, hogy nem csak a tervezéshez kell kreativitás, hanem a szakhatóságokhoz is. A kiváló tervek mellett, ebben is sok segítséget kaptam.
Marticsek József
Ügyvezető igazgató BOSCH
Mi azért ajánljuk az n-Gon Studiót, mert mindig rendelkezésre álltak, sosem hagytak cserben és nem ismertek lehetetlent.
Hortobágyi Csaba
Ügyvezető igazgató SMR
Az n-Gon számára nincs megoldhatatlan feladat. Modern gondolkodású, jó dinamikájú csapat! A következő projektet is velük fogjuk végezni!
Mezei Károly
Ügyvezető igazgató Andritz Kft.

Munkatársaink

Livják Csaba

Ügyvezető igazgató

Kardos Sándor

Senior építész

Nagy Sándor

cégvezető

Tehetséges csapatunkat a rendelkezésre álló 21. századi technológiával támogatva nap, mint nap úgy próbálom irányítani, hogy a megbízóinknak igényeinek a megfelelő épületeket tervezzünk, illetve valósítsunk meg, hogy végül teljes körű legyen az elégedettségük.

Tóth Attila

projektvezető építész

A főiskolai évek után tudtam, nem csak rajzolni, hanem megtervezni és megvalósulni látni is szeretném az épületeket, amit megálmodok…